• 27

    Dec

    Colorful 3D Text Effect

    In this Photoshop tutorial you will learn how to create colorful 3D text effect. Create 3D effect in Photoshop is difficult, therefore to create effect like this, we will use a little bit Xara 3D, but you can use Cinema 4D or 3DsMax, so you will learn also some Xara 3D techniques. Mainly, we will work with Layer styles and Pen tool. As you can see from the preview of tutorial, text effect will be very glorious. This kind of text effect can be used for making a birthday poster, or creating any other celebration postcard. So, lets start tutorial. 1.Step We are going to create each alphabet separately in 3D, you can use any software you like (3dsmax, cinema 4d, xara3d). I used Xara 3d because its simplicity and it take less time than any other. 2.Step First we are going to make
  • 9

    Oct

    Efek Foto Sketsa Artistik

    Tutorial Photoshop kali ini mungkin sederhana namun efek yang dihasilkan cukup menawana. Seperti judulnya kita akan membuat efek foto sketsa (sketsa) dengan tambahan efek artistic tentunya. Tutorialnya: 1. Buka Program Photoshop anda, dan masukkan gambar (CRTL + O kemudian pilih file gambar) yang akan diberi efek Artistic Skect Disini saya menggunakan foto artis mancanegara bernama Nina Dobrev yang bisa anda dapatkan di google atau save as gambar di bawah ini untuk latihan Nina Dobrev (cara save as image: klik kanan gambar, pilih save picture) 2. Duplikat layer sehingga kita mempunyai 2 layer (background dan layer 1) untuk menduplikat layer tekan CTRL + J 3. Tambahkan Efek Skect pada layer 1 Caranya: pada menu utama klik Filter > Artistic > Colored Pencil , untuk parame
  • 2

    Jan

    High-Tech Swirling Aurora

    Learn how to add a stunning beam of light that twirls around the object. This tutorial is more than a beam of light, it contains steps to create three versions of the aurora effect. Creating the path Start with a photo of a person or object that you would like to add the effect to. Go to Layer > New > Layer to create a new layer. Name this layer Light Swirl. Select the Pen tool and chose the Paths button. With the pen tool, start from the bottom or the top and draw a path similar to the image below. Or you may experiment with your own path for your own unique effect, but for the first time, we recommend using the path pattern shown below. Stroking the path Select the brush tool and use the setting below. Depending on your image size, you may want to select a larger or smaller
  • 22

    Sep

    Free Photoshop Plug-ins Collection

    Photoshop plug-ins are the add-ons that power a Photoshop user. They make a complicated task much easier & help creating amazing effects, designing faster & better. There are lots of free Photoshop plug-ins which can fire your skills. This post aims to present most of them (150+) in a comprehensive way. How to install Photoshop plug-ins? Photoshop plug-ins are .8bf files. After downloading a plug-in, simply place it in the presets>plug-ins folder of the Photoshops installation folder (creating a folder with a name defining the plug-in & placing the plug-in files inside the folder will make it more organized). Here they are: AlphaWorks Transparency Effects A free Photoshop plugin for easily removing black or white values and making the region transparent. It provi
  • 5

    Aug

    Membuat Polar Effect dengan Filter Polar Coordinates

    Ini efek yang fun banget kayaknya.. soalnya bisa bikin foto kota atau orang jadi unik dan aneh.. hehehe.. Karena terjadi penerangan listrik bergantian di Jakarta, Kantor saya kebagian yang belom diterangin.. alias masih mati listriknya.. Alhasil saya nulis tutorial ini di Cuppacoffee plaza senayan Ratu plaza.. hayah.. gaya banget yah.. :p tapi gak apa-apa.. enak lho kopi nya.. seperti biasa saya cuman nyicip black coffee aja..gak seperti di cafe coffee yang laen.. disini porsi kopi nya segede gentong.. hahaha.. parah dah.. bisa buat 2 orang kayaknya.. kalo ada yang temen deket-deket sini silahkan dateng.. bantuin minum kopi saya .. gak kuat euy..! pembukaan nya cukup sekian dan terima kasih.. bye.. Oia tutorialnya lupa.. :p Syarat membuat gambar polar ini gambarnya musti ukuran gede.. soa
- Next

Banner


Visitors

Flag Counter IP